Duurzaam & Milieu bewust

Duurzaamheid is een woord met diverse interpretaties, graag wil ik die van mij uitlichten. Een duurzame tuin heeft een langere levensduur en wordt door Dali Tuinaanleg zo optimaal mogelijk gerealiseerd naar wens van de klant. Ook staat duurzaamheid bij mij voor producten die lang meegaan en die waar mogelijk is hergebruikt kunnen worden. De manier waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd bepalen ook de levensduur van de tuin. Wij bouwen met duurzame materiaal en technieken die minder belastend zijn voor het milieu. Een aantal voorbeelden uit onze praktijk zijn:

– In het plaatje is een oude poort te zien die aanwezig was in de tuin voordat wij aan de slag gingen. We hebben de poort voorzien van metaal verf, een nieuwe slot erop gemonteerd en geïntegreerd in de nieuwe overkapping die we mochten plaatsen.. een PRACHTIG resultaat!

– Doorgaans wordt er geen beton gebruikt bij het plaatsen van de schutting palen, Dali daarentegen gebruikt per paal een zak van 25kg snel drogend beton om zo de duurzaamheid van de schutting tegen weer en wind te waarborgen.

– Het verdichten van het zandbed wordt door Dali gedaan met een trilmachine die een slagkracht heeft van 20 kN wat betekent dat verzakking van de bestrating geminimaliseerd wordt. Met het oog op duurzaamheid neemt Dali geen genoegen met een trilmachine die minder slagkracht presteert.

– RVS is écht duurzaam! Het is supersterk en slijtvast. Daarom gebruikt Dali bij de schuttingen het beslag van RVS en géén gegalvaniseerd beslag. Dus bij goed gebruik gaat dit eeuwenlang mee. Ook is RVS 100% recyclebaar!

Zo kan ik er nog veel meer noemen, maar de rest bewaren we voor naast het lekkere kopje koffie.

Milieu

Door het zorgvuldig en doordacht inkopen van het materiaal voor de duurzame tuin besparen en ontlasten we het milieu. Dit doet Dali door per klus gebruik te maken van één enkele transportbeweging.

Om het milieu en klimaat te sparen, kunnen we uw oude hardhouten schutting o.a. gebruiken als fundering voor een nieuwe vlonder. Hout is een materiaal wat veelzijdig gebruikt kan worden en daardoor goed recyclebaar is.

Samen met u besparen we ook het milieu. We doen dat door te bekijken welke materialen er uit uw
oude tuin creatief hergebruikt kunnen worden. Want wist u dat bijvoorbeeld een sierlijke waterval
opgebouwd kan worden uit uw oude bestrating?

Last but not least:
Al het restafval dat overblijft wordt gescheiden afgevoerd!